Акушерката, пребила бебе, остава в ареста

OFFNews 25 април 2015 в 18:23 8176 20

Акушерката, пребила бебе, остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневно бебе.

Тя обаче вече не е с обвинение за опит за убийство, а за нанасяне на тежка телесна повреда, за което може да получи присъда от 15 години затвор.

По-рано наблюдаващият прокурор Николай Христов определи като зверски побоя над бебето. Акушерката е обвинена в опит за убийство.

Според съда има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена.

Относно психическото състояние на Ковачева съдът прие, че тя е вменяема.

Според показанията на свидетелите през вечерта на 18 април състоянието на бебето Никол се е влошило и на главата му е установен оток. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която установява, че са на лице данни за рязко влошаване на състоянието на бебето, която съответства на правния термин трайно разстройство на здравето или тежка телесна повреда.

Според съда от записите на охранителните камери се вижда, че на бебето са нанесени удари, като един от тях е със стъклено шише за хранене. Съдът не сподели възраженията на защитата, която оспорва автентичността на записите, като доказателствено средство и прие, че записите имат характеристика на доказателства по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!