PollWatch: ГЕРБ и БСП с по 6 евродепутати, ДПС и ББЦ - с по 2, РБ - с един

Юлиуш Висожински 18 април 2014 в 18:30 9859 29

ГЕРБ и "Коалиция за България" ще имат по шест евродепутати, ДПС и "България без цензура" - по двама, а Реформаторският блок - един представител в Европарламента.

Това прогнозира към 16 април платформата PollWatch2014, разработена от VoteWatch Европа - независима организация, която следи и анализира дейността на ЕП и Съвета на министрите на ЕС. Платформата предоставя и прогнози за резултатите от изборите за Европейски парламент през 2014 г.

Прогнозата за България е въз основа на средната стойност от социологически проучвания, проведени от Алфа Рисърч, Института за модерна политика и Галъп в периода 9 - 28 март.

Изследователите от VoteWatch Кевин Кънингам и Саймън Хикс отбелязват, че към средата на април доверието към партиите от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Австрия, България, Унгария, Полша, Франция и Гърция леко спада.

Според прогнозата на VoteWatch Европейската народна партия ще има 222 депутати в бъдещия Европарламент, Партията на европейските социалисти - 209, а Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) - 60.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!