4 години затвор получи убиецът на 6-годишния Петьо

OFFNews 30 юни 2015 в 12:14 12454 21

Окръжният съд в Пазарджик осъди на четири години лишаване от свобода Цветан Пъков, който блъсна с автомобила си и уби 6-годишния Петьо на 14 април 2015 година в Панагюрище.

И прокуратурата, и адвокатите на семейството обаче поискаха той да получи максималната присъда от шест години лишаване от свобода. До намалената присъда се стигна, след като Пъков изцяло призна вината си в съда. Той заяви, че съжалява за случилото се. По този начин се възползва от правото си делото да се гледа по съкратената процедура и така наказанието беше намалено.

Пъков ще излежи наказанието си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът отне шофьорската му книжка за срок от 7 години, като приспадна излежаното до този момент наказание от два месеца и 15 дни.

Той ще трябва да плати 3 хиляди лева на родителите на детето за направените от тях разходи по делото. Съдът потвърди и мярката за неотклонение „задържане под стража” на Цветан Пъков.

Присъдата може да бъде обжалвана на по-горна инстанция. Пъков има намерение да обжалва присъдата.

На въпрос как приема наказанието от 4 години лишаване от свобода каза: „Твърде много”.

Родителите на малкия Петьо казаха, че също не са съгласни с наложената присъда и ще я обжалват и съобщиха, че събират подписка в подкрепа на законодателни промени, с които да се увеличи наказанието за причиняване на смърт на пътя на деца в резултат на пътнотранспортни произшествия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews