Сидеров ще води евролистата на "Атака"

OFFNews 11 април 2014 в 17:22 5383 23

Волен Сидеров

Снимка OFFNews

Волен Сидеров

Волен Сидеров ще бъде водач на евролистата на "Атака" за изборите през май, съобщи самият той пред "Дарик".

По думите на Сидеров време е парламентът да се захване с "народополезни неща", тъй като кредитът на доверие към Орешарски се изчерпва, а липсата на кворум в НС може да доведе до край на това правителство още през есента.

„Дали ще има предсрочни избори може да зависи до голяма степен от нас. От доста време говоря, че правителството и мнозинството, което го подкрепя - БСП и ДПС, трябва да си правят много ясни изводи, да приемат неща, които са народополезни. Вместо да подменят дневния ред, както правят сега, с по-незначителни теми. Уви, виждам, че чуваемостта на правителството в тази посока не е много голяма.", заяви Сидеров.

Лидерът на „Атака" каза още, че не вижда в Орешарски смелост да пристъпи към по-решителни мерки:

„Започва да се изчерпа този кредит на доверие към правителството. Вярно, имаше един период, в който се работеше в ненормална обстановка, в платени протести. Сега обстановката е по-спокойна и тя веднага трябва да бъде подплатена с конкретни решителни мерки. Не виждам такава решителност. Позицията на кабинета спрямо санкциите срещу Русия беше много неправилна. Орешарски на практика застана зад санкциите".

На въпрос какъв срок дава на правителството, Волен Сидеров отговори: „Може би евроизборите ще покажат разположение на силите, може би ще се види, че този кабинет вероятно наесен ще трябва да се сменя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!