Радан Кънев: Алтернативите са или Блокът, или пасуване

OFFNews 30 септември 2014 в 08:31 8503 26

"Имаме данни, че гласуват ли 4 млн. души то нашият резултат ще бъде двоен на изборите. Това са им алтернативите - или Реформаторския блок или отново пасуване за още 4 години"

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия.

По негови думи РБ е единствената партия, която цели да се повдигне активността на избирателите.

"Цялата непоследователност на политиката на ДПС, БСП и ГЕРБ трови доверието. Имам подозрението, че всичко това се прави, за да се свали активността. Ние сме единствените, които искаме да гласуват поне 4 млн. души", каза Кънев.

По темата с това да очакват ли избирателите на ГЕРБ и РБ следибзорна коалиция между двете партии Кънев отговори, че всичко това е ясно описано в декларацията на Блока и че той ще управлява с ГЕРБ само при ясни и съгласувани условия.

Сред тях са темите за прокуратурата, правосъдието, "Южен поток", кризата в КТБ и други.

Запитан дали има напрежение в Блока заради ГЕРБ, Кънев отговори, че във всяка партия преди избори има напрежение, но "е спокоен за консолидацията на РБ".

"Ние имаме нещо, което другите партии нямат. Това е нашият предизборен документ и декларация, които гарантират за какво се явяваме на тези избори."

На подготвените от водещите блиц въпроси за дохода си Радан Кънев отговори, че на месец със семейството си живее с около 3000 лева, изплаща 700 лева ипотечен кредит и още толкова дава за детска градина на сина си.

Колата, която използва, но рядко, е тази на жена му, а иначе се вози с метро.

Радан Кънев отказа да дава лични определения на своите опоненти и ги нарече единствено "конкуренция".

Лидрът на ДСБ е плакал за последно денят след евроизборите, когато се е сетил за свои починал близък приятел и си представил как ще се зарадва на резултата.

Най-доброто качество на Кънев според самия него са здравите му нерви, а най-лошото - прекалено здравите му нерви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!