НДСВ иска спешно свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията

OFFNews 19 септември 2014 в 18:36 2308 4

Веднага след приключването на изборите спешно да се свика Велико народно събрание за промени в Конституцията и в Избирателното законодателство, за да може да се въведе и задължителното и електронно гласуване.

Това искане на НДСВ изрази лидерът на партията Антония Първанова по време на предизборен дебат по БНТ.

Според Първанова след 5 октомври трябва да се направи и Конституционен алианс от политически сили, които са не само представени в Народното събрание, но и извънпарламентарни.

Тя подчерта, че се надява с тези промени да успеем "някак си да дисциплинираме себе си като народ, който си е позволил да толерира практики за манипулация на вота".

Лидерът на НДСВ представи и кои според нея са най-важни неща за България:

"Инвестиции в образованието, защото, нация, която не е образована няма бъдеще и няма как да се справи със заетостта и с демографската криза. От особено значение е инвестицията на държавните и европейските пари в хора, които са родени след 1989г. НДСВ определя и като стратегически приоритет инвестициите в иновации, за да може България като една малка страна, притисната от големите сили, да намери своето място и доходоносен бизнес в световен мащаб."

Първанова изрази мнението си, че "очевидно вече и местата в Парламента са разпределени, даже и в правителството, включително и задкулисните договорки са на път да приключат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови