Листата на България без цензура: Бареков, Джамбазки, Рада Коджабашева

ОFFNews 16 април 2014 в 14:30 10502 20

Рада Коджабашева и Ангел Джамбазки
Рада Коджабашева и Ангел Джамбазки са хората, които според прогнозата на социолозите имат шанс за ЕП.

Николай Бареков, Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева ще са първите три имена в листата на България без цензура за евроизборите, обявиха от коалицията ББЦ-ВМРО-ЗНС-Гергьовден.

9 мъже и 8 дами влизат в списъка, който трябваше да е съставен само от "български майки". Три от местата са за женската организация на ББЦ „Евромайки“. 13 от кандидат-депутатите са от „България без цензура“, двама са от ВМРО, а ЗНС и Гергьовден имат по един представител. Гергьовден са номинирали зам. председателя на ББЦ Росен Петров вместо лидера си Любен Дилов-син, който нямал възможност да влезе в надпреварата поради други ангажименти.

Лекоатлетката Тезджан Наимова, бившата депутатка от "Атака" Калина Крумова, тв водещият и бивш активист от февруарските протести Ангел Славчев са сред останалите имена в листата (виж по-долу пълния списък).

"Избрали сме знакови лица на коалицията. При нас е хубаво, че лидерите на партиите са и експерти, май аз с моите три специализации в Америка и Англия съм най-неграмотен в този списък", коментира Николай Бареков. 

Към момента социолозите дават между 0 и 2 депутатски места в ЕП на коалицията. Бареков отдавна даде заявка, че ще отстъпи мандата си на следващия в листата. Това означава, че ако формацията има депутати в Брюксел, те най-вероятно ще са Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева.

Листа с кандидат-депутати за Европейския парламент на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден:

Николай Бареков

Ангел Джамбазки

Рада Коджабашева

Румен Йончев

Ивелина Йосифова

Даниела Колева

Доц. Христо Бозов

Хайк Гарабедян

Десислава Тодорова

Ирина Добруджалиева

Мая Методиева

Проф. Мирослава Кортенска

Тезджан Наимова

Калина Крумова

Ангел Славчев

Росен Петров

Красимир Каракачанов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!