Борисов в Абу Даби: Елате да ни видите метрото, ГЕРБ пак ще е на власт

ОFFNews 23 април 2014 в 18:30 6551 18

Снимка gerb.bg

„Имаме мостове, естакади, метро, паркове, които не бяха ремонтирани от 40 години. За първи път кметът на София е жена. Аз съм председател на партия, която излъчва жени на най-високите постове в държавата. През управлението на ГЕРБ за първи път имахме и жена председател на Народното събрание.“

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със заместник-председателя на Федералния национален съвет на ОАЕ д-р Амал Ал Кубаиси в Абу Даби.

Делегация, водена от Бойко Борисов, е на посещение в столицата на ОАЕ Абу Даби. Заедно с председателя на ГЕРБ в Абу Даби са още евродепутатът Мария Габриел и народните представители Лиляна Павлова и Делян Добрев.

Според прессъобщението на ГЕРБ д-р Кубаиси е била в България през 2002 г. и “е останала много впечетлена от страната”.

Борисов я поканил отново да посети България и се похвалил, че д-р Кубаиси няма да познае София, “защото столицата ни е преобразена през управлението на кметовете от ГЕРБ”.

Убедени сме, че съвсем скоро ГЕРБ ще се върне в управлението на страната, защото сме първа политическа сила, заявил бившият премиер.

За мен е много важно при едно следващо управление на ГЕРБ да привлечем максимален инвестиции от Обединените Арабски Емирства, имаме малко да наваксаме в тази посока, заявил председателят на ГЕРБ по време на среща с министъра на международното сътрудничество и развитието на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) шейха Лубна Бинд Халид Ал Касими.

Убеден съм, че в следващите месеци в България ще има избори. За нас е много важно още от сега да подготвим съвместно сътрудничество между България и ОАЕ, посочил още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ запознал Халид Ал Касими с политическата обстановка в България:

„В момента инвестициите в България са намалели в пъти, в сравнение с мандата на правителството на ГЕРБ. Съществува опасност от спиране на еврофондовете, а правителството на БСП, ДПС и Атака е в тотална изолация“

Халид Ал Касим благодарил на евродепутата Мария Габриел, председателя на ЕНП Жозеф Дол, ГЕРБ и ЕНП за отпадането на визите между ОАЕ и ЕС, и поздравил Мария Габриел за положените усилия в преговорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!