Онколозите в Русе отмениха протеста си след среща с Москов

OFFNews 22 май 2015 в 21:23 4507 4

Онколозите в Русе отмениха протеста си срещу сливането на Онкологията с многопрофилната болница в града след срещата със здравния министър Петър Москов.

Протестиращите и министъра успяха да постигнат принципна договорка за нови преговори през следващата седмица.

Разбрахме се през следващата седмица да седнем и да обсъдим проблемите, ще гарантираме спокойствие на работещите, каза Москов.

За всяко едно от тези места, където има подобни структури като в Русе – специализирани бивши диспансери и многопрофилни звена, ще бъде решаван съобразно логистиката, съобразно структурата и инфраструктура, поотделно и индивидуално. Всеки град ще бъде разгледан поотделно и индивидуално, обясни той.

Здравният министър за пореден път обяви, че от следващата година лечението ще бъде комплексно и няма да отьстъпи от тази промяна.

"Няма да отстъпя обаче да има "малки феодални царства", които правят нещо, което е нискоразходно и високодоходно, след което взимат парите от Касата, а пациентът продължава да ходи по болници и по лекари", подчерта той.

В Русе Онкологията и многопрофилната болница трябва да започнат да работят по общ начин. Не може на пет метра да има две лечебни заведения и да се налага един пациент да бъде изписван от едното и да бъде приеман в другото, категоричен е Москов.

Той обаче обясни, че при евентуално сливане на болниците няма да има съкратен медицински персонал и намаляване на заплати, каквито притеснения се появиха сред работещите в двете болници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!