Разград дава милион за стадиона на Лудогорец

ОFFNews 19 декември 2014 в 17:10 5789 6

Снимка: gong.bg

Реконструкцията на стадион "Лудогорец Арена" ще продължи и през 2015 година, като за целта Община Разград е осигурила 1 млн. лева, съобщи днес кметът на Разград Денчо Бояджиев.

В момента се работи, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б" на стадиона. За реализацията му през 2014 г. бяха осигурени 3 млн. лева по проекта "Региони в растеж".

Реализацията на обществената поръчка започна в края на август, като срокът за изпълнение е 180 дни - т.е. до края на февруари.

Строително ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена" - Сектор "Б", който ще носи името на Козмин Моци.

Цялостната реконструкция на стадиона ще приключи до края на 2015 година. За нея собствениците на "Лудогорец" трябва да осигурят 20 млн. лева, а приносът на Община Разград е общо 4 млн. лева.

От 2016 година ще може да се ползва целият обем на стадиона, като той ще покрива и лиценз за мачове от евротурнирите.

"Очертава се "Лудогорец Арена" да е единственият лицензиран стадион в България, с най-хубавата специализирана спортна база за футбол", заяви още Денчо Бояджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови