Григор Димитров се размина с тежък съперник, ще играе срещу 60-ия в света

Ивайло Анев 27 март 2015 в 11:30 4758 3

Най-добрият български тенисист Григор Димитров

Първата ни ракета Григор Димитров се размина с тежък съперник в първия си мач на турнира в Маями. Вместо с бившия №4 в света Хуан Мартин дел Потро той ще се изправи срещу 60-ия в света канадец с чешки корени Васек Поспишил.

Поспишил отстрани завърналия се след дълго отсъствие от корта заради контузии дел Потро в първия кръг и ще срещне българина, който е поставен под №9 в основната схема на турнира и започва участието си директно от втория кръг.

"Той е супер талантлив и играе страхотно. Ще изляза и ще се опитам да играя добре, да бъда агресивен и ще видим как ще се получи", коментира 24-годишният Поспишил следващия си съперник Григор Димитров.

Най-доброто класиране в световната ранглиста за канадеца е 25-ото място, а за Димитров, който сега е 11-и, е 8-ата позиция.

Досега двамата тенисисти са играли веднъж един срещу друг и мачът бе спечелен от българина.

Мачът между Григор Димитров и Васек Поспишил е утре. Ако Григор спечели, ще изравни представянето си от последните две издания на този турнир.

Днес на корта в Маями ще излязат двете българки, които участват на турнира - Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева.

Първата ни ракета Цветана Пиронкова ще има тежка задача да се изправи срещу поставената под номер 15 в основната схема италианка Флавия Пенета, като мачът по програма е на корт номер 9 и ще започне около 20:30 часа българско време. В първият кръг българката се справи с украинката Катерина Козлова, която е под номер 106 в световната ранглиста.

По-ранният мач днес е на Сесил Каратанчева, която ще играе срещу испанката Гарбине Мугуруза, която е поставена под номер 22. Мачът между двете е насрочен за около 19:00 часа и ще се играе на корт номер 8.

В първата фаза Каратанчева победи американката Лорън Дейвис с 6:3, 7:6 (5). 21-годишната представителка на домакините е №61 в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!