България изненада Италия и отново 2-2 (видео)

Деян Спасов 28 март 2015 в 23:45 12767 12

Националният отбор на България завърши 2-2 срещу Италия на ст. „Васил Левски“ в София в среща от квалификационния цикъл за ЕВРО 2016. Националите ни направиха пълен обрат в резултата с два гола за шест минути през първото полувреме.

В официалния дебют на Ивайло Петев България записа престижно равенство срещу четирикратния световен шампион Италия, но сякаш националите имат право да съжаляват, че не победиха, подобно на миналия мач срещу "адзурите" на националния стадион от предходните квалификации, завършил 2-2.

Автогол на Минев след сериозна грешка на Михайлов шокира публиката по трибуните още в 3-тата минута. Красиво изравнително попадание на Ивелин Попов с шут от границата на наказателното поле в 11-ата минута и гол на Мицански с глава за 2-1 в 18-ата фиксираха пълен обрат за "лъвовете". 

Сърцатата игра на родните футболисти продължи и през второто полувреме, но в последните минути пълна доминация на Италия, която доведе до изравнителен гол в 84-ата минута на Едер и още няколко много сериозни пропуска. 


БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 2-2 <3

Posted by Фенове на Българския национален отбор по футбол on 28 март 2015 г.

България остава на четвъртото място в група "H" с 5 точки, а тимът на Италия е втори с 11, с две точки зад лидера Хърватия.

На третата позиция, даваща право на бараж за Европейското първенство, е Норвегия с 9 точки. 

Другите резултати от групата:

Азербайджан 2-0 Малта
Хърватия 5-1 Норвегия 

Край на мача 

90 + 2' Имобиле проби по десния фланг и пусна успореден на гол линията пас, но Бодуров с шпагат изчисти пред погледа на Габиадини. Много важна намеса на централния ни защитник. 

86' Габиадини пропусна отблизо.
Диагоналният му удар мина на сантиметри от страничната греда. Италия сякаш масирано ще търси победата до края на мача. 

84' Гол за Италия - 2-2. Едер пое топката с гръб към вратата на границата на наказателното поле, обърна се бързо и стреля силно към горния ляв ъгъл на Михайлов. 

81' Ъглов удар за Италия, в наказателното поле Киелини стреля неточно с левия крак.

76' Българите разиграха хубаво топката по десния фланг, но след точен пас на Дяков последва неточно центриране на Попов. 

73' - Божинов влиза в игра на мястото на Мицански.

68' - Опасен удар на Имобиле, Михайлов изби, Бодуров изчисти неубедително и топката достигна до Бертолачи, който за радост на българските фенове стреля в аут. 

60' -
Пореден корнер за Италия, изчистване и силен удар на Верати от границата на наказателното поле, преминал на 2-3 метра над горната греда.

55' Добра атака на България. Георги Миланов подаде към Александров той не увладя добре, Гаджев бе готов да отправи изстрел, но бе куриозно блокиран с тяло от рефера Скомина.

48'
Технична игра на Манолев по дясното крило на българската атака. Срещу него е извърено нарушение. Топката бе центрирана от Миланов успоредно на вратата, но никой не я засече. 

Второ полувреме

Край на първото полувреме.

45 + 1'
Корнер за Италия, Дармиан стреля от границата на наказателното поле, рикошет и отново корнер. България е дълбоко прибрана в половината си в последните минути на първата част.

43'
Верати с пас към Антонели, който центрира в наказателното поле, където неразчетено Николай Михайлов отново остана под високата топка, но след разбъркване защитник съумява да изчисти.

41' - Далечен удар на Бонучи, преминал много високо над вратата на Михайлов.

36' Мицански с пробив през центъра на терена, но беше фаулиран пред наказателното поле от Кандрева. Страхотно изпълнение на Ивелин Попов, топката се удари в горната греда и излезе в аут. 

29' - Остро центриране на Антонели в наказателното поле. Бодуров изчисти топката, но след разбъркване пореден ъглов удар за Италия. 

20' -
Пропуск с глава на Чиро Имобиле. Топката мина на по-малко от метър от дясната страничната греда на българската врата.

17' - Гол за България! Георги Миланов центрира, Мицански изпревари Бардзали и вкара с глава от малкото наказателно поле. Пълен обрат за България и сериозен подем в играта на отбора. 

11' Гол за България! Ивелин Попов се оказа сам с топка в крака метри пред наказателното поле и отбеляза със силен и много точен удар в долния десен ъгъл на Сиригу. 

8' -
България организира първа опасна атака. Центриране на Мицански и слаб удар от воле на Михаил Александров, избит от защитник на гостите. 

4' - Гол за Италия - 0-1. Центриране на Бертолачи отляво, Николай Михайлов увисна и Йордан Минев безпомощно си отбеляза отблизо автогол.

Преди мача:

В 21:45ч. на националния стадион в София започва първият официален двубой на представителния ни отбор за тази година, както и първият официален мач за Ивайло Петев начело на „трикольорите“.

Противникът е добре познат, четирикратният световен шампион и еднократен европейски – Италия. Ръководството и футболистите на „адзурите“ кацнаха вчера в столицата ни, като във вчерашната пресконференцията преди мача участваха старши треньорът Антонио Конте и капитанът на отбора вратарят Джанлуиджи Буфон. Той обаче няма да играе в тазвечершния двубой, защото часове преди мача е вдигнал висока температура. 

Въпреки голямото име, срещу което се изправяме, победата днес изглежда задължителна, ако искаме да съхраним шансовете си за класиране на ЕВРО 2016.

В подобни мачове публиката е помагала на родните футболистите, но днес няма да е така. За съжаление, заради слабите резултати на националите ни и вероятно заради високите цени на билетите, днес стадион „Васил Левски“ ще остане полупразен, като се очакват около 4-5 хиляди зрители.

Статистиката в мачовете между двата отбора със сигурност е в полза на Италия с 9 победи, 6 равенства и само 2 успеха за България. В последните две гостувания на „Скуадра адзура“ в София обаче родните национали се представиха впечатляващо, записвайки равенства 0-0 и 2-2.

Преди срещата от квалификационна група „H” България заема 4-тото място с актив от 4 точки от четири срещи, докато Италия е на втората позиция с 10 точки, равен брой с лидера Хърватия.

Очаква се за първи официален двубой с капитанската лента на България да излезе халфът и капитан на Лудогорец Светослав Дяков.

Стартови състави:

България (4-2-3-1):
Михайлов, Манолев, Бодуров, А. Александров, Минев, Дяков, Гаджев, М. Александров, Миланов, Попов, Мицански 

Италия (3-5-2):
Сиригу, Бардзали, Бонучи, Киелини, Бартолачи, Кандрева, Верати, Дармиан, Антонели, Дзадза, Имобиле

Съдия: Дамир Скомина, Словения

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!