Турският СЕМ глоби ТВ предаване за "развратни танци"

OFFNews 22 декември 2014 в 19:34 9852 6

Висшият съвет за радио и телевизия на Турция глоби популярно в страната телевизионно предаване с 410 000 турски лири (приблизително 283 000 лв.) заради "развратни" кадри.

Медийният регулатор е наложил санкцията на предаването "Аз не знам, жена ми знае", тъй като един от епизодите нарушавал "обществения морал" и противоречал на традиционните семейни ценности.

Въпросният епизод е излъчен на 16 ноември в ефира на популярния Kanal D.

В него участниците мъже танцуват с група чужденки. В същото време жените им са в студиото и наблюдават слетите тела в ритъма на танца.

"Наистина ли? Това шега ли е? Ще го убия", са гневните възклицания, които се чуват от страна на съпругите по време на танца.

Според турския медиен регулатор показаното от Kanal D "подстрекава изневярата и създава условия и среда, които могат да навредят на семейното спокойствие".

"Шоуто принизява жените до ниво на сексуални обекти", допълват още от турския СЕМ.

От Висшия съвет за радио и телевизия имат доста работа напоследък, след като миналия месец са глобили частната телевизия ATV.

Глобата е за това, че ATV са излъчили сериал със сцена, която включва целувка, описана от медийния регулатор като "засмукване на устна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови