Датски зоопарк ще убие 4-ма служители, за да освободи работни места

ОFFNews 01 април 2014 в 09:45 66039 14

Лъвове
Лъвовете в зоопакра

Зоопарк в Копенхаген възнамерява да подложи на евтаназия свои служители, за да създаде четири нови работни места , съобщи отделът за връзки с обществеността.

От управата уточняват, че хората от персонала ще бъдат хуманно екзекутирани с летална инжекция, а след това с останките им ще бъдат нахранени хищниците.

"Въз основа на препоръката на Европейската асоциация за работна и организационна психология (ЕАРОП) решихме да освободим място за нови работни места, тъй като зоологическа градина се нуждае от свежи кадри. Открихме, че убиването на старите членове на персонала е най-евтиният и най-много ефективен начин да го направим", заяви говорител на зоопарка.

Първоначално четиримата хуманно умъртвени индивиди ще бъдат дадени на жирафите, а ако те не проявят интерес към обяда, той ще бъде поднесен на лъвовете.

"Най-възрастните екземпляри сред персонала трудно се справят с новите технологии и не могат да се адаптират бързо в новата променяща се работна среда. Намираме, че критиките от страна на някои техни роднини са напълно неоснователни", добавя говорителят на зоологическата градина.

"Зоопаркове не притежават персонала си, но те са отговорни за неговата заетост и по тази причина са в пълното си право да правят със служителите каквото преценят на територията на зоопарка. Това е единственият хуманен начин да се освободим от тях. Няма да е разумно да създадем четирима нови безработни в тази тежка икономическа обстановка, както предложиха някои безсърдечни наблюдатели", допълват от управата.

Не на последно място от там изтъкнаха, че храненето на животните с месото на служителите затворя хранителната верига и е в пълен синхрон с природните закони.

Оттам не пропуснаха и да честитят първи арпил на всички любители на животните и хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!