200 души в Бургас на протест против санкциите срещу Русия

OFFNews 29 март 2015 в 16:12 3132 20

Над 200 души протестираха в Бургас против присъединяването на България към санкциите срещу Русия и последвалата забрана за служителите на руски силови структури да летуват в България, съобщи Дарик.

Сред протестиращите имаше редица хотелиери, ресторантьори и представители на бизнеса с недвижими имоти, които обявиха, че подкрепянето на санкциите влияе на работата им.

Изострените отношения между България и Русия са най-вече заради липсата на опит у нашите политици. Руските туристи са едни от най-добрите, които летуват у нас, подчертаха демонстрантите.

Настояваме незабавно да започне икономическо стимулиране на туристическия сектор и да се предприемат сериозни визови промени, с които да се облекчи пристигането на България на руските, украинските и казахстанските туристи, обявиха те.

Протестиращите поискаха още да се вземат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по Черноморието.

Политиците трябва да защитят икономическите интереси на България и на българския народ. Те трябва да работят за това страната ни да стане „Зона на мира“, подчертаха организаторите на протеста от Българската инвестиционно-строителна асоциация.

Преди дни председателят на комисията по икономика Петър Кънев обяви, че Русия е забранила на силовите си структури и на техните семейства да летуват в България. Освен това бяха спрени и субсидираните екскурзии на пенсионери и ученици.

Мерките са взети като отговор на санкциите срещу Русия, които България подкрепи, подчерта Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews