Родители на протест срещу задължителните ваксини

OFFNews 06 май 2015 в 18:34 7842 23

Родители ще излязат на протест в центъра на Пловдив срещу задължителните ваксини.

Жители на Пловдив ще излязат на площад „Джумаята“ в 12 часа на 10 май. В същото време протестът ще се провежда „във Фейсбук и навсякъде“, обясняват организаторите на демонстрацията.

„По този начин всеки, независимо къде се намира в България или по света, чрез включване в това събитие чрез използване на някое от изображенията на протеста на дреха, във Фейсбук профила, на работното място, по улиците, на прозореца у дома и където намери за добре, ще заяви своя протест срещу задължителното ваксиниране и своето искане за право на информиран избор“, казват организаторите.

Протестът е обявен като общобалкански и според организаторите ще се проведе още в Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия.

„В съвременното развито общество правото на избор и неприкосновеността на личността са императив, докато у нас и в другите страни от Балканския полуостров по отношение на ваксинопрофилактиката подходът е авторитарен и противоречащ на гарантираното от европейското законодателство право на информация и избор. Законът за здравето подлежи на субсумиране под редица норми, те са от различен ранг. Конституцията на Република България, европейската Конвенция за правата на човека и Конвенцията за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, стоят над българския Закон за здравето, останал от тоталитарни времена, проформа напаснат впоследствие, но не изцяло към европейските актове и Конституцията“, категорични са организаторите на протеста.

До момента желание за участие в протеста са обявили 3500 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!