Протест срещу национализацията на пенсиите тази вечер

OFFNews 18 декември 2014 в 09:37 5083 22

Протест срещу национализацията на пенсиите ще има тази вечер.

Той започва в 18 ч. пред Министерския съвет.

"На полунелегална среща в неделя правителството на Република България подписа споразумение с няколко синдиката, с което наруши:

1. Предизборното обещание на партия ГЕРБ за "бързо възстановяване и продължаване на пенсионната реформа"

2. Предизборното обещание на Реформаторския блок за "спиране на политическата намеса при определяне размера на пенсиите"

3. Управленската програма на самото правителство, в която се говори за "продължаване на пенсионната реформа", а също и за "задължителна предварителна оценка на въздействието на законодателните и нормативните актове"

4. Общите принципи на демократичната и правова държава, които изискват важни за обществото решения да не се приемат на тъмно и без обществено обсъждане.

С това споразумение, на практика се замрази възможността за каквато и да е ефективна и дългосрочна реформа в пенсионната система в полза на българските граждани. Отвори се вратата за национализация на втория стълб на пенсионното осигуряване и за популистко харчене на спестени от българските граждани пари. И ни се показа, че гласът на няколко синдикални лидери струва повече от обещанията, за които са гласували стотици хиляди български граждани.

Да кажем "не"!", се казва в призива за протеста.

Над 1700 души са потвърдили участието си в протеста в страницата му във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!