Национален протест срещу модела КОЙ тази вечер

Ивайло Анев 31 октомври 2014 в 08:52 8587 10

Национален протест срещу проекта на решение за КТБ на ГЕРБ, приет от временната бюджетна комисия в парламента с подкрепата на ДПС, ще се проведе днес в София. Той започва в 18.30 ч. пред сградата на Народното събрание.

Организаторите призовават към протест заради решението на временната парламентарна Комисия по бюджет и финанси, която реши, че до 6 ноември Народното събрание трябва да приеме законодателни промени, които да задължат БНБ да предприеме действия по оздравяването на банки с отрицателен капитал (какъвто е случаят с банката на Цветан Василев).

"Този проект е за узаконяване на беззаконието и наливане на публични пари в КТБ, пише в анонса за протеста във Фейсбук страницата, озаглавена "Моделът КОЙ отново се изплю в лицето на България! #няма да платим!". 

"Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола. НИЕ можем да разградим модела КОЙ. НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу Мафията", пишат още организаторите.

Организаторите са категорични, че протестът от лятото на 2013 г. е демаскирал модела "КОЙ". „Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, от всеки, който иска бъдеще тук", заявяват още те.

"Тази вечер ще протестираме, за да дадем знак, че гражданите трябва да полагат нови и нови усилия срещу модела на порочното свързване между власт, бизнес, медии. Искахме парламентарна комисия КОЙ, която да разследва тези мръсни връзки, а виждаме, че КОЙ си има комисия в парламента", заяви по Нова телевизия Антоанета Цонева от Протестна мрежа.

Според нея това е знак, че ние хората не приемат модела отново да се възпроизвежда, да се "изчиства" чрез законодателство, което не работи.

"Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха законопроект, който уж трябва да разкрие какво има в черната кутия КТБ - никой не вярва в това. Те са вносители и на закон в офшорките. Знаете ли "Булгартабак" на кого е собственост? На лихтенщайнска офшорка. Това са закони, които не работят, а се създават за един човек. Искаме правила", категорична беше Цонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews