Над 100 души на протест заради изчезналите тефтерчета на Златанов (снимки)

Ивайло Анев 24 ноември 2014 в 20:22 4586 5

Снимка Сергей Антонов

Над 100 души се събраха днес пред Съдебната палата на протест по повод преправянето на инициалите в тефтерчето на Филип Златанов, след като оригиналите изчезнаха. 

Миналата седмица стана ясно, че в бележниците с поръчки на Златанов инициалите Д.П. са преправени на 10. 

Гражданите изразиха недоволството си от скандала, като поставиха празни бележници пред Съдебна палата и скандираха "Оставка" и "Мафия".

"Не можете да заличите границата между мафията и гражданите, фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов. Ние знаем какво и кой стои зад инициалите Д. П. и зад останалите в пътната карта на политическата корупция в България", написаха във Фейсбук организаторите на протеста.

Един от основните въпроси, които хората поставиха, е свързан със съхранението на веществени доказателства по дело от такова обществено значение. 

Все още няма официално изявление дали инициалите са променени или не. Няма и резултат от проверката, която прокуратурата започна за действията на следователите, полицията и вещото лице Стефан Бенчев след като бележниците изчезнаха.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че бележникът на Златанов не е основното доказателство от гледна точка на доказателствения материал, с който прокуратурата обосновава обвинителната си теза срещу бившия щеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси. Главният прокурор е категоричен, че тефтерът е не толкова доказателство, колкото символ на определен властови механизъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови