Готвят протест срещу национализацията на пенсиите

OFFNews 17 декември 2014 в 09:19 14462 20

Снимка Архив

Протест пред Министерски съвет

Протест под надслов "Да кажем "не" на кражбата!" се организира във Фейсбук този четвъртък срещу подготвяната национализация на пенсиите.

Събитието ще се проведе от 18 часа пред Министерски съвет, като към момента са се присъединили над 150 души.

Призивът за протест на Фейсбук страницата гласи:

На полунелегална среща в неделя правителството на Република България подписа споразумение с няколко синдиката, с което наруши:

1. Предизборното обещание на партия ГЕРБ за "бързо възстановяване и продължаване на пенсионната реформа"

2. Предизборното обещание на Реформаторския блок за "спиране на политическата намеса при определяне размера на пенсиите"

3. Управленската програма на самото правителство, в която се говори за "продължаване на пенсионната реформа", а също и за "задължителна предварителна оценка на въздействието на законодателните и нормативните актове"

4. Общите принципи на демократичната и правова държава, които изискват важни за обществото решения да не се приемат на тъмно и без обществено обсъждане.

Тази неделя на среща между Бойко Борисов и КНСБ бе решешено средствата от допълнителното пенсионно осигуряване да се прехвърлят в НОИ.

Нито премиерът Бойко Борисов, нито синдикатите, нито социалният министър, са подписали договорката, която в неделя вечер беше представена като "меморандум" за промени в пенсионната система.

Скандалът, че документът, който легитимира идеята за национализация на пенсиите, която до оня ден нито синдикатите бяха споменавали, нито партиите бяха предлагали, избухна по време на предаването "Референдум" по БНТ тази вечер, макар че зрителите не разбраха предисторията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!