Юнкер: Стига сте бърборили, че си гледам телефона, пиша си с Ципрас

OFFNews 07 юли 2015 в 20:47 6516 3

По време на дебата за Гърция в Европейския парламент евродепутати направиха забележка на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, че си гледа мобилния телефон по врема на така важните обсъждания.

На това Юнкер отговори, че си разменя съобщения с гръцкия премиер Алексис Ципрас преди срещата на Еврогрупата и лидерите на страните в еврозоната за бъдещето на Гърция във валутния съюз.

"Спрете това бърборене, че постоянно си гледам в телефона. В момента си пиша, както те казват на Franglais (френски език с голям примес от английски думи), с гръцкия премиер", отговори на критиките Юнкер. 

"Не зная дали ще имате възможността да направите същото, но аз трябва да го правя днес. Върша си работата, така че спрете с тези безпочвени заяждания", допълни той.

Юнкер получи критики и за начина, по който се е справил с гръцката криза. Те бяха отправени от редица евродепутати, сред които и от евроскептичната Партия за независимост на Великобритания.

Председателят на ЕК общуваше директно с Алексис Ципрас. След редица срещи, които не доведоха до споразумение обаче, както и след провеждането на референдума в Гърция, Юнкер обяви, че се чувства предаден.

След поредния кръг преговори Юнкер обвини Ципрас, че не говори истината пред народа си за това какво са си говорили по време на срещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!