Русия прати в затвора три момичета заради танц пред паметник (видео)

ОFFNews 26 април 2015 в 18:13 7375 25

Руски съд прати три момичета в затвора заради "провокативен" танц пред паметник на загинали през Втората световна война, съобщава BBC.

Съдът в Новосибирск приел танца на фона на съветския паметника като "хулиганство" и пратил една от танцьорните в затвора за 15 дни, а другите две - за по 10 дни.

Други две девойки се разминали само с глоби заради здравословното си състояние. Възрастта на петте жени е между 19 и 29 години. Имало и шесто момиче, което обаче е на 15 години и за това се е разминало с наказателната отговорност.

До съда се стигнало след като шестте жени си направили клипче как "туърк"-ват пред паметник, посветен на загиналите по време на десантна операция на съветските войски през 1943 г. Те качили видеото в Youtube на 23 април и то бързо набрало популярност.

Според прокуратурата техният „сексуален туърк танц“ не само е неприемлив, но и е непочтителен към историческата памет.

Не е ясно каква е била целта на заснетия клип и защо е бил качен в интернет. Според една от версиите той може да е бил реклама на студио "Арт Денс", в което танцуват момичетата. Затова прокурорите са заявили, че ще направят проверка на танцовата школа.

Оригиналното видео е било свалено от Youtube, но кадрите са били качени и от редица други потребители и все още могат да се видят.

Видеото с "неприличния" танц можете да видите тук: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!