Разкриха организатора на убийството на Немцов

OFFNews 30 март 2015 в 16:03 8792 7

Снимка ЕПА/БГНЕС

Главният заподозрян за убийството на опозиционера Борис Немцов – Заур Дадаев, е разкрил кой е организаторът на убийството, съобщи „Коммерсант“, позовавайки се на свой източник, близък до следствието.

Дадаев е съобщил, че с изпълнителите на поръчката се е свързал мъж, който се е представил като Руслик. Той им е предоставил автомобил „ЗАЗ“ и пистолет за убийството, както и по 5 млн. рубли на всички участници в акцията.

Според следователите е възможно мъжът да е не само организатор, а и поръчител на убийството.

Въпреки това той не е обявен за издирване, защото разследващите събират доказателства за неговото участие в престъплението.

Името на предполагаемия организатор не се съобщава за момента, но то е известно на следователите.

Следователите се отказаха от версията, че Немцов е бил убит поради религиозни причини - заради подкрепата си за хумористичното списание „Шарли Ебдо“, тъй като се е оказало, че заподозрените не били много религиозни, а повечето от тях не знаели и кой е Немцов.

Появил се е и нов свидетел, който бил готов да разкаже с какво се е занимавал Заур Дадаев през последните месеци преди убийството на Немцов. Според разследващите новите факти могат да помогнат за разкриването на престъплението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови