Разиграха "самоубийството" на Украйна на детско ревю (видео)

ОFFNews 21 август 2014 в 20:18 8021 24

Снимка от ревюто.
Снимка от ревюто.

Детско модно ревю в Москва разигра сцена, където едно от децата, облечено в цветовете на Украйна, се опитва да се самоубие.

Ревюто е било част от експото за шапки и аксесоари за глава CHAPEAU–2014, където на състезанието за млади таланти "Шапенок" е бил представен и пърформанса на 10-годишната "Мини-мис Москва 2012" Алита Андришевская.

На заснетото видео от представянето на колекцията "Децата на света против войната" се вижда как момичетата излизат на подиума едно след друго, облечени в рокли с цветовете на различни национални знамена и с шапки във формата на забележителности от страните, които изобразяват.

Всички 8 деца обаче държат в ръцете си пистоли и автомати, а музикалният фон, на който излизат на сцената, представлява смесица от шума на стрелящи и презареждащи оръжия.

Когато идва реда на Украйна, чиято роля изпълнява самата Андришевская, тя се спира, насочва пистолета към Русия и САЩ, замисля се и опира дулото в слепоочието си. Останалите протягат ръце, за да я спрат.

Накрая на подиума се появява малко момиченце, облечено като ангел, което събира оръжията. През това време предишният музикален съпровод от оръжейни звуци е заменен от любовния рефрен "Никой друг не ме разбира като теб. Никой друг не може да ме прегърне като теб. Никой друг не може така, както ти, да ме убие и спаси", изпят от певица на сцената.

"Седяхме в залата, втрещени от случващото се на подиума. Не бяхме гледали репетициите и водещият каза всичко, което мисли и казва шефът. Какво трябваше да направим? Да изскочим на сцената? Това е нереално, извинявайте. Освен това в този момент бяхме тотално шокирани", написа във Фейсбук PR директорката на Модна къща Slava Zaitsev - Уляна Брют.

Брют директно обвинява за случилото се амбициите на родителите на Алита Андришевская и допълва: "Анонсът към колекцията й беше, че в нея няма никакви политически намеци. Кажете ми може ли 10-годишно дете да направи това без помощ от възрастните? Не. Те идеално го разбират. Това е евтин пиар и е отвратително. А евтин пиар с деца е гнусно и мерзко. Другари възрастни, имащи отношение към показаното, ще се опитам да подбера цензурни думи, макар че не ги намирам. Ще ви кажа само едно, което не съдържа такива думи – съжалявам ви."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!