Путин: Руската армия може да влезе за 2 дни в Букурещ, Варшава и Рига

ОFFNews 18 септември 2014 в 15:50 20692 86

Путин във фабрика за оръжия.

Снимка Reuters.

Путин във фабрика за оръжия.

Президентът на Русия Владимир Путин е заявил в разговор с президента на Украйна Петро Порошенко, че руската войска, ако поиска, може да влезе в столиците на държавите от Източна Европа за 2 дни, съобщава немският вестник "Зюддойче Цайтунг".

Споменатите от Путин столици били румънската столица Букурещ, полската Варшава, латвийската Рига, литовската Вилнюс и естонската Талин.

Порошенко е уведомил за този разговор председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, за да изясни на европейските чиновници колко чувствително реагира руският президент на влиянието на ЕС върху държави, които са съседни на Русия, пише немското издание.

Президентът на Русия също така предупредил Порошенко да не разчита много на подкрепата на ЕС.

"Няма да правим дипломация през медиите или да обсъждаме части от поверителните ни разговори, извадени от контекста. Свободни сте да правите интерпретации, които ние не споделяме", обяви пред журналисти говорителят на ЕК Пиа Хансен, помолена да коментира изказването на Владимир Путин.

В началото на септември Барозу обяви пред евродепутати, че в телефонен разговор Путин е обявил, че може да превземе Киев за 2 седмици, стига да пожелае. Путин беше категоричен, че думите му са извадени от контекста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!