Пробив в охраната на Обама - пуснали президента в асансьор с въоръжен и осъждан мъж

OFFNews 01 октомври 2014 в 12:08 5084 2

Американският президент Барак Обама се е возил в асансьор заедно с въоръжен мъж, който е осъждан за нападение, съобщи в. "The Washington Post".

Пробивът в охраната на държавния глава е станал на 16 септември, когато Обама посетил Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Атланта.

Службата за сигурност потвърди за инцидента, но отказа коментар. Президентът не е бил информиран своевременно за случая. Директорът на Сикрет сървис Джулия Пиърсън е поискала главен мениджър в службата да го проучи, но не го е докладвала на звеното за разследвания, създадено именно за да следи за случаи на нарушаване на протокола и стандартите при охраната на американския президент, пише изданието.

Мъжът привлякъл вниманието на агентите, пазещи президента в асансьора, със странното си поведение и с отказа си да спре да снима Обама с камерата на телефона си. Когато вратите се отворили, Обама излязъл, а някои от агентите останали, за да разпитат подозрителния мъж. Тогава мъжът признал за оръжието.

Той е бил уволнен незабавно от работодателя си.

Мъжът има три присъди за нападение и побой.

"Този човек е бил на една ръка разстояние от президента и е носил оръжие", възмути се конгресменът от Юта Джансън Шафез.

Говорител на Белият дом отказа да коментира случая и отклони въпроса дали държавният глава е бил информиран за него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови