Полицията обгради дома на втория пилот на падналия самолет във Франция

OFFNews 26 март 2015 в 16:56 17019 24

Снимка AP

Германската полиция обгради дома на втория пилот на самолета, който се разби в Южна Франция във вторник, след като прокуратурата в Марсилия обяви, че той е причинил умишлено самолетната катастрофа, съобщи ТАСС.

Районът около дома на 28-годишния Андреас Лубиц в Монтабур беше отцепен минути след изявлението на прокурора Брис Робен.

Семейството на Лубиц пътува към Марсилия, като няма да им бъде позволен контакт с близките на другите загинали в самолетната катастрофа.

От прокуратурата са категорични, че за момента няма данни вторият пилот да е имал връзка с терористични организации.

По-рано днес от прокуратурата в Марсилия обявиха, че Андреас Лубиц е управлявал самолета сам по време на катастрофата и преднамерено е започнал спускането на самолета. Сигнал за бедствие не е бил изпратен.

На записа от „черната кутия“ се чува, че капитанът излиза от кабината, а след като се връща, не може да влезе.

Вторият пилот е бил сам в кабината и е натиснал бутона за снижаване на самолета. След това се чува как капитанът се опитва да говори с помощника си чрез интерфон, но няма отговор. Чува се и дишането на втория пилот до самия удар. Това предполага, че той е бил жив до катастрофата, а дишането му е било спокойно, така че той със сигурност не е имал някакви проблеми със здравето, допълниха от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!