Меркел: Ислямът е част от Германия

ОFFNews 01 юли 2015 в 21:50 9189 23

Снимка AP

Ангела Меркел по време на ифтара.

Ангела Меркел стана първият канцлер на Германия, който присъства на религиозната мюсюлманска вечеря ифтар, съобщи "Заман".

Там тя повтори мнението си, че ислямът е част от Германия и призова за по-голямо доверие между религиите и уважение спрямо исляма в Германия и Европа. Тя каза, че увеличаващият се брой терористични нападения по света нямат общо с исляма и е жалко, че му се приписват.

Меркел не одобрява дискриминацията спрямо немските мюсюлмани и се противопостави на тези, които се отнасят към тях с подозрение заради религията им. 

"Омразата, расизмът и екстремизмът нямат място в тази страна. Ние сме държава, основана на демокрацията, толерантността и отвореността към света", заяви през януари тази година канцлерката. По време на ифтара тя повтори думите си и подчерта, че нападенията над религиозни храмове са "удар срещу всички нас", срещу свободата и демокрацията.

Меркел проведе вечерята заедно с редица германски политици от турски произход като интеграционния министър Айдън Йозогюз, както и такива от еврейски.

Въпреки че това беше първият ифтар на канцлерката, тя смята да го посещава всяка година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!