Малко вероятно е да открият останките на убитото в Гърция българче

OFFNews 05 май 2015 в 15:09 5834 2

Малко вероятно е останките на 4-годишната Ани Борисова да бъдат открити заради начина, по който убиецът се е отървал от тялото. Това заяви началникът на полицията в Атина Христос Папазафирис.

Според полицията детето е убито на 8 или 9 април, докато майка му е била в чужбина. Тя обяви за изчезването на малката Ани на 21 април.

Разкрихме убийството на четиригодишната жертва, български гражданин, както и мерките, които е взел убиецът, за да изчезне трупът. Това е извършено по особено жесток начин, който няма аналог, не само сред случаите в Гърция, но и в света, заяви говорителят на полицията на пресконференция за медиите. 

Полицаи и журналисти се опитваха на пресконференцията да не посочват конкретно как е извършено убийството, защото фактите са ужасяващи. 

За убийството на малката Ани е обвинен баща ѝ – 27-годишен българин, за който се смята, че е разфасовал тялото на детето и е изхвърлил частите в различни контейнери около централния район на Атина.

Майката и бащата на детето умишлено са представили случая като отвличане, а бащата е продал играчките и детската количка на детето, за да скрие следите.

В дома на бащата на Ани е намерено оръжието на убийството и генетичен материал, който доказва смъртта на момиченцето.

Мъжът е бил извикан да даден показания в съда и по време на разпита е признал за убийството на детето и е бил арестуван, допълни Папазафирис.

На майката на детето – 25-годишна българка, са повдигнати обвинения за това, че е изоставила и изложила на опасност момиченцето. До четвъртък тя трябва да подготви показанията си.

Първият адвокат на двамата българи се е отказал да ги защитава, защото по думите му има много несъответствия във версиите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!