"Ислямска държава" твърди, че до 1 година ще има атомна бомба

ОFFNews 23 май 2015 в 08:57 7587 11

Терористите от групировката "Ислямска държава" разпространяват информация в интернет, че до една година ще бъдат способни да закупят атомна бомба от Пакистан, твърди в. "Индипендънт".

Изданието определя амбициите на ИД като преувеличени. Въпреки това джихадистите твърдят в пропагандата си, че са се издигнали до „най-експлозивната ислямска групировка в съвременния свят“ и имат намерението да еволюираt в „най-експлозивното ислямско движение, което светът изобщо някога е виждал“.

В материала, носещ името "Перфектната буря", пише как въоръжени групировки като "Боко Харам", които обявиха верността си към ИД, и други се обединяват в Близкия Изток, Африка и Азия, за да създадат единна глобална организация.

Вестникът добавя, че терористите казват, че имат танкове, противотанкови оръжия, ракетни системи, противовъздушни оръжия, дошли от САЩ и Иран и е време да се сдобие с нещо по-силно, а именно атомна бомба.

„Ислямска държава“ има милиарди долари, така че може да поиска от своите съюзници в Пакистан да закупи ядрено устройство през търговците на оръжие, свързани с корумпираните чиновници в региона“, твърди пропагандата на джихадистите.

Според изданието към момента такова нещо все още не е по силите на ИД, но атомната заплаха е най-големият страх на западните разузнавания. И въпреки че сега за джихадистите е невъзможно да закупят атомна бомба, то преди година то беше още по-невъзможно, а групировката става все по-добре финансирана.

Приходите ѝ от продажба на петрол, исторически артефакти и събиране на данъци се изчисляват на над 2 милиарда годишно, въпреки че точната цифра не е сигурна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!