Ердоган сравни контрацептивите с национално предателство

ОFFNews 22 декември 2014 в 20:06 2556 6

Снимка Reuters.

Реджеп Тайип Ердоган описа опитите за контрол на раждаемостта като "предателство", защото контрацептивите рискуват да намалят драстично бройката на цяло едно поколение, съобщи "Ал Арабия".

Президентът на Турция направи изказването си по време на сватбата на сина на бизнесмена Мустафа Кефели, който е един от най-близките му съюзници.

Ердоган предупреди младоженците, че използването на средства против забременяване е предателство спрямо амбицията на Турция да стане процъфтяваща нация, пълна с младо население.

"Едно или две (деца) не са достатъчни. За да направим държавата ни по-силна, се нуждаем от повече и по-динамично младо поколение. Нуждаем се от това, за да издигнем Турция отвъд нивото на модерната цивилизация. Противниците на страната от години извършват предателство срещу нея, като използват противозачатъчни средства, целящи да обезкръвят нашето поколение", каза той.

"Едно (дете) значи самота, две деца значи съперничество, три значи баланс, а четири - изобилие. А за останалите Господ се грижи", добави Ердоган.

Консервативното правителство на Ердоган отдавна бива обвинявано, че се опитва да наложи ислямски ценности в личните животи на хората, както и да ограничи социалните свободи на жените.

Сам президентът има 2 синове и 2 дъщери.

През последните десетилетия популацията на Турция се повиши значително и в момента е повече от 76 милиона души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови