Британска джихадистка иска да е първата жена, обезглавила западняк

ОFFNews 22 август 2014 в 21:02 7143 11

Хадиджа Даре.
Хадиджа Даре.

Лондончанка, женена за шведски ислямист в Сирия, иска да бъде първата жена джихадист, която е убила британски или американски заложник., пише "Индипендънт".

Превъзнасяйки обезглавяването на Джеймс Фоли, Хадиджа Даре е помолила за линк със снимки или видео на бруталното убийство.

"Някакви линкове към екзекуцията на журналиста, моля. Аллах Акбар. Обединеното кралство би трябвало да трепети, ха-ха. Искам да съм първата жена, която да убие британски или щатски терорист!", пише тя под псевдонима Мухаджирах фи Шам, което значи "Имигрант в Сирия. Ето и написаното от нея на английски: “Any links 4 da execution of da journalist plz. Allahu Akbar. UK must b shaking up ha ha. I wna b da 1st UK woman 2 kill a UK or US terorrist!(sic)”

Даре, която се смята, че е на 22 г. и е от юго-източен Лондон, е качила като своя профилна снимка в Туитър малкия си син, който държи АК-47.

Сред пропагандните снимки на обезглавени тела, пускани от "Ислямска държава", тя публикува и снимки на залези, бебета тюлени и котенца в чаши за чай.

Миналият юли тя се появи в документален филм като британка, включила се в джихада в Сирия. Там тя бе снимана със съпруга си Абу Бакр, който е боец в "Ислямската държава", дошъл от Швеция. Двамата с него се оженили, след като Хадиджа е уговорила брака с майка му по Фейсбук.

Хадиджа Даре със съпруга си Абу Бакр".

"Не можах да намеря никого в Англия, който да е готов да се жертва в името на отвъдния живот. Молих се и Аллах ми прати Абу Бакр", казва тя.

Даре твърди, че родителите й знаят, че се намира в Сирия, но не знаят с какво се занимава. Тя не мисли да се връща в Англия, дори съпругът й да бъде убит, защото не била отишла там заради него. Иска да остане и да научи децата си на арабски език и култура.

Откакто се намира в Сирия Хадиджа Даре използва социалната мрежа, за да подканва други британски мюсюлмани да се присъединят към нея. "Всички хора в Дар ул куфр (земята на неверниците), какво чакате...побързайте да се присъедините към каравана към мястото, където се изпълнпяват законите на Аллах“, написа тя по-рано тази година.

Разследване е показало, че британката не е била родена в мюсюлманско семейство, а е приела исляма, когато е била тийнейджърка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!