Истинският Калоян Стоев: Аз съм на море, не пиша в "Труд"

Владимир Йончев 09 юли 2015 в 14:05 10078 12

Калоян Стоев
Оригиналният Калоян Стоев от Нова телевизия

Аз съм на море. Нито някога съм писал статия за правосъдния министър, нито някога съм писал статия във вестник "Труд", коментира пред OFFNews оригиналният Калоян Стоев.

Името "Калоян Стоев" нашумя вчера, когато прокуратурата се самосезира по негова статия в "Труд" и нареди на МВР да разследва министерството на правосъдния министър Христо Иванов.

Допълнителна тежест на материала придаде това, че е подписан с името на един от най-авторитетните журналисти в България - продуцентът на новините на Нова Телевизия Калоян Стоев беше и пресцентър на Министерския съвет.

Подписалият материала в "Труд" е неизвестен сред журналистическата общност нов талант.

Никога не съм срещал свой съименник в журналистиката. Допреди поредицата материали за Христо Иванов, не бях срещал мой адаш във вестниците, коментира журналистът от Нова. 

Днес главният прокурор Сотир Цацаров засили съмненията, че "Калоян Стоев" е псевдоним, използван за да придаде тежест на анонимна публикация, като отказа да разпитва автора на публикацията в "Труд".

"Да снемаме обяснения от автора?! На вас снемаме ли ви обяснения, като правите разни публикации?"

Така отговори Цацаров на въпроса няма ли да се види с мистериозния автор, а журналистите му припомниха, че съвем други бяха аргументите му, когато привикваше на разпит журналисти от "Дневник" и "Медиапул".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!