Звезда в биатлона страда от токсоплазмоза

OFFNEWS 28 декември 2016 в 19:34 7092 0

Френската звезда в биатлона Симон Фуркад обяви, че страда от токсоплазмоза.

Повод да си направи изследването е бил спадът на формата в последните две състезания от Световната купа, което го е накарало да се прибере във Франция за допълнителни изследвания, които са показали тази диагноза.

По принцип токсоплазмозата е заболяване, което имат хората с домашни любимци. Характеризира се с отпадналост. При здрава имунна система хората могат да носят в себе си заразата, капсулирана и в латентно състояние, в различни органи.

При заразяване все пак се проявяват симптоми, които могат да се свържат с настинка или грип – субфебрилни състояния, отпадналост, зачервени и сълзящи очи, увеличени лимфни възли, показва справка в сайта lekar.bg.

"Токсоплам...Токсопас...Токсо какво? Токсоплазмоза! Тази дума или болест не бях чувал през живота си, докато не пристигнаха резултатите от кръвните ми изследвания днес. Токсоплазмоза - Симон Фуркад 1:0. Поне получих отговор за слабите си резултати.

В следващите дни ми предстоят още изследвания, спокоен съв и се надявам бързо да преодолея тази простотия и се подготвя добре за световното първенство в Хохфилцен", написа Фуркад във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови