Златен дубъл за Франция в биатлона

OFFNEWS 07 януари 2017 в 18:27 2693 0

Какъв ден за френския биатлон! Само часове след удивителната победа на Мартен Фуркад при мъжете, с успех при дамите в преследването на 10 км за Световната купа в Оберхоф, Германия се поздрави и сънародничката му Мари Дорен Абер.

Световната шампионка в дисциплината от Контиолахти 2015 беше най-бърза по трасето с време 34:33.3 минути, след като допусна само една грешка при четирите си стрелби.

Така 30-годишната Абер записа втора победа за сезона и общо седма в кариерата си за Световната купа. Французойката тръгна трета на старта и успя да излезе начело едва след четвъртата стрелба, въпреки че именно тогава допусна и единствената си грешка.

Носителката на Световната купа от миналия сезон Габриела Коукалова от Чехия, която стартира първа като победителка от вчерашния спринт на 7,5 километра, днес остана втора на 38.8 секунди, след като направи три пропуска при стрелбата.

Световната шампионка от Ханти Мансийск 2011 Кайса Мекерейнен (Финландия) се нареди трета на 1:19.1 минута зад Абер след четири грешки на огневия рубеж.

Десислава Стоянова, 46-а в спринта, завърши на 53-о място в преследването, след като беше изпреварена с обиколка след третата си стрелба. До този момент Стоянова беше направила 8 пропуска.

Коукалова пък оглави генералното класиране за сезона с 419 точки, Мекерейнен с 414 точки, Лаура Далмайер (Германия) с 410 точки и Абер с 399 точки.

"Вдъхнових се от Фуркад. Толкова беше безапелационен", сподели след успеха си Дорен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови