Влади Зографски с антирекорд за сезона

OFFNews 27 март 2017 в 15:10 2063 0

Сезон 2016/2017 за Световната купа в ски скока ще се запомни с антирекорд на единствения ни представител в тура Владимир Зографски.

Наричаният Еър Влади в пика на представянето си преди 3-4 години състезател от Самоков не спечели нито една точка за първи път след шест сезона в Световната купа. Той успя да влезе в само за пет състезания през кампанията, като най-предното му класиране беше 45-ото място в Оберстдорф в края на декември.

Ще се запомнят и многобройните дисквалификации на Зографски заради нередности с екипировката, но всичко вече е минало.
Иначе Световната купа грабна австриецът Щефан Крафт, който триумфира и в последното състезание от сезона за Световната купа в Планица (Словения) с 244.3 точки, след като постигна 250.0 метра в първия скок, а вторите опити бяха отменени заради силен вятър.

Така австриецът регистрира осма победа за сезона и общо 12-а в кариерата си. С успеха той си осигури и малката Световна купа по ски-полети, като детронира словенеца Петер Превц, шампион от предишните три сезона.

Крафт завърши на върха в генералното класиране след 32 състезания за сезона с 1665 точки. Втори остана шампионът от "Четирите шанци" Камил Стох (Полша) с 1524 точки, а трети се нареди Даниел Андре Танде (Норвегия) с 1201 точки.

За малката Световна купа по ски полети Крафт също завърши на върха с 445 точки, следван от Велингер с 333 точки и Стох с 279 точки. В предишния старт за сезона във Викерсунд Крафт счупи и световния рекорд по ски полети, като преодоля 253,5 метра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови