Соукалова стана Коукалова преди сезона в биатлона

OFFNews 08 ноември 2016 в 16:22 6884 0

Малка, но съществена промяна претърпя името на носителката на Световната купа по биатлон за отминалия сезон Габриела Соукалова.

През май тази година тя се омъжи за дългогодишния си приятел - чешкият бадминтонист Петер Коукал. Така през новия сезон, който стартира в последния уикенд на ноември в Йостерзунд, тя ще се появи с името Коукалова. Това може би ще обърква в началото феновете й, но промяната наистина е съвсем малка.

Любовната история на Габриела и Петер е много интересна. През 2010 г. той е диагностициран с рак на тестисите. Следва битка с болестта, която той печели, а Габриела е неотлъчно до него. За нея това е дежа вю, защото баща й също е бил болен от рак. След като страшното отминава, двамата стават едни от лицата на кампания за борба с рака, като се снимат без дрехи за фотосесия.

"Усетих, че нещо с мен не е наред, но пренебрегвах симптомите. Загубих два месеца, за което след това се упреквах. Когато ти се счупи колата, отиваш веднага при майстора. Когато обаче се случи нещо с организма ти, не винаги си толкова бърз", спомня си Петер Коукал.

"Страхувахме се дори да говорим на глас за това. Баща ми никога не беше ходил на уролог", допълва Габриела, която е един от секссимволите на биатлона.

Въпреки проблемите в личен план, кариерата на Габриела се развива във възходящ ред. На последните олимпийски игрив Сочи през 2014 тя спечели два сребърни медала, а върхът беше спечелването на Световната купа за сезон 2015/2016 г. при дамите. Тя стана първата чехкиня с тази награда. Дали възходът й ще продължи и като Коукалова предстои да разберем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!