Скандал разтърси биатлона на старта на световното

OFFNews 09 февруари 2017 в 20:29 7509 11

Жесток скандал разтърси биатлона на старта на световното първенство в Хохфилцен.

Шампионатът стартира днес в австрийския зимен център със смесената щафета, като победата изтръгна квартетът на Германия. Втори останаха французите, а трети са руснаците.

На церемонията по награждаването руските биатлонисти Антон Шипулин и Александър Логинов демонстративно отказаха да подадат ръка на френския доминатор Мартен Фуркад. Французинът не е много обичан в Русия заради критиките си към системната употреба на допинг.

Гордият "петел" реагира адекватно като просто си тръгна от церемонията и остави всички в недоумение. Поведението на Шипулин и Логинов възмути дори и специалистите в Русия.

"Това, което направиха Шипулин и Логинов е изключително некултурно. Мартен направи всичко грамотно и по спортменски. Изобщо не разбирам Шипулин, против когото Фуркад не е казвал нищо, а само срещу Логинов.

От какво се обиждат? Да не му подадат ръка на стълбичката...Това е толкова грозно и може да има неприятни последствия за тях", коментира олимпийският шампион и бивш треньор на Русия по биатлон Владимир Аликин.

Действията на Фуркад му спечелиха огромно одобрение в света на биатлона.


"Определено ми се издигна в очите. Борбата му с употребата на допинг е истинска, а не само поза. Зад теб сме, Фуркад!", написа в Туитър бившият шведски биатлонист Магнус Юнсон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

12

:-))

Наистина забавно!

Първосигналните руски тролове в акция. Няма значение повода. Те са нащрек!!..:-)

11462

11

dardorel

10.02 2017 в 09:45

Троловете услужливо пропускат факта,че Шипулин е с мюсюлмански проиход...и не виждам нищо лошо в това,но коментари №1,2,3,6,7 ме предизвикаха да внеса малко инфо.

12738

8

Mr Hivaga

09.02 2017 в 22:35

Винаги е по-добре маските да падат, какво му е хубавото да ти се усмихват и ракуват при положение ,че всичко е измама :). Браво на руснаците поне са му казали в очите знаем ,че не ни харесваш и ние не те харесваме, защо да се преструваме не е нужно излишно лицемерие.

10910

4

1Sion1

09.02 2017 в 21:31

Фуркад е доказан боклук като човек.Не му е първата изцепка.