Щафетата на Норвегия над всички в Йостерзунд, нашите са 17-и

OFFNews 27 ноември 2016 в 17:59 2232 0

Норвегия стартира с победа сезона за Световната купа по биатлон в Йостерзунд, Швеция.

Марте Олсбу, Фани Хорн Биркеланд, Оле Ейнар Бьорндален и Йоханес Бьо спечелиха смесената щафета с време 1:10:57.1 часа, като оставиха зад себе си в призовата тройка Германия на 33,7 секунди и Италия на 44,2 секунди.

Щафетата на Русия изпусна място в топ 3 във финалните метри, когато Антон Шипулин беше подминат от Доминик Виндиш. В топ 10 попаднаха още Франция, Швеция, Чехия, САЩ,Швейцария и Украйна.

С основна заслуга за успеха на Норвегия беше великият Бьорндален, който благодарение на безупречната си стрелба от положение прав, изведе отбора си като лидер в класирането, а Бьо запази предимството.

Българският квартет в състав Стефани Попова, Габриела Стоянова, Антон Синапов и Владимир Илиев завърши на 17-а позиция с две наказателни обиколки 13 допълнителни патрона. След първите два поста нашите вървяха последни в класирането, но включването на мъжете ни придвижи с напред.

България се класира на 16-о място в индивидуалната смесена щафета. Дуетът в състав Емилия Йорданова и Красимир Анев не завърши, след като Анев беше застигнат от победителя Мартен Фуркад (Франция) преди втората си стрелба на последното четвърто завъртане. Фуркад и Мари Дорен Абер бяха перфектни при осемте стрелби и финишираха за 35:43.5 минути. Лиза Тереза Хаузер и Симон Едер останаха втори на 16.0 секунди също без грешки на огневия рубеж. Германците Франциска Пройс и Ерик Лесер завършиха трети на 25.2 секунди с 20 от 20 свалени мишени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови