Шемп донесе златен дубъл на Германия

OFFNews 19 февруари 2017 в 16:36 1841 0

Зимон Шемп спечели титлата в масовия старт на 15 км в последния старт на световното първенство по биатлон в Хохфилцен, Австрия.

Така той донесе втори трофей за Германия за деня, след като по-рано сънародничката му Лаура Далмайер спечели безпрецедентно пето злато от шампионата на планетата в масовия старт на 12,5 км при дамите.

Среброто днес остана за норвежеца Йоханес Тигнес Бьо, а трети за радост на местната публика се нареди австриецът Симон Едер. И тримата призьори стреляха без грешка и при четирите си влизания на рубежа.

Съдбата на титлата се реши едва километър и половина преди финала. Шемп излезе втори след четвъртата стрелба на 2,5 секунди след Едер. Германецът беше запазил сили в запас и предприе мощна атака при голямото изкачване преди финала и бързо изпревари австриеца, който впоследствие не издържа и атаката на Бьо.

Красимир Анев завърши на 12-о място, а Владимир Илиев остана 20-и. Краси можеше да се пребори и за по-предно класиране, но сбърка в последната стрелба. Самото достигане на българите до масовия старт е огромен успех, тъй като в него право на участие придобиват само най-добрите.

1. Зимон Шемп (Германия) — 35.38,3 (0).
2. Йоханес Бьо (Норвегия) — +9,0 (1).
3. Симон Едер (Австрия) — +10,1 (0).

...
12. Красимир Анев - + 53 (1)
...
20. Владимир Илиев - +1:21.9 минути (3)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови