Освободиха големия брат на Мартен Фуркад от националния на Франция по биатлон

OFFNews 13 февруари 2017 в 19:09 3260 0

По-големият брат на доминатора в биатлона Мартен Фуркад - Симон, беше изваден от участие на световното първенство в Хохфилцен. Причината - слаба форма на 32-годишният Симон, който е с четири години по-голям от Мартен.

В спринта на 10 км в петък той даде 85-о време, докато Мартен завърши трети. За индивидуалния старт в четвъртък мястото му на трасето ще заеме младият Фабиен Клод.

"Преценихме, че не е конкурентен. Нека да си почине 2-3 дни, след което ще поднови тренировки, за да е готов за края на сезона в Световната купа и предолимпийския старт в Пьончан", обясни ръководителят на отбора на Франция Стефан Ботио.

Самият Симон Фуркад прие тежко решението на ръководството.

"Разочарован съм. В миналото съм показвал, че мога да се вдигна след лош резултат. Треньорите избраха Фабиен, защото показа добра скорост на тренировките в петък.

Сега ще се опитам да дам най-доброто на Световната купа в Пьончан. Стискам палци на Фабиен и му пожелавам успешен дебют на световни първенства", каза Фуркад старши, който е неизменен участник на световните първенства от 2007 година насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!