Над 170 биатлонисти подписаха писмо срещу Русия

OFFNEWS 15 януари 2017 в 15:42 5993 2

Андерс Бесерберг

Над 170 биатлонисти сложиха подписите си под открито писмо, адресирано до Международния съюз по биатлон с искане за решителни действия срещу допинга.

Състезателите настояват да бъдат взети мерки срещу руснаците, чийто имена излязоха в доклада на комисията "Макларън" към Световната антидопингова агенция. В него фигурираха 31 руснака, а правата бяха спрени само на двама. Срещу останалите 29 се води допълнително разследване, но биатлонистите са недоволни от бавното развитие по темата. Любопитното е, че подписи са положили и руските биатлонисти, които участват в Световната купа.

"Смятам, че настъпи време от Международния съюз да действат смело и да отстранят временно всички заподозрени", заяви президентът на чешката федерация Иржи Хамза.

Президентът на Международния съюз по биатлон Андерс Бесерберг заяви, че се е запознал с писмото, но не смята, че то е адресирано единствено до руснаците.

"Писмото е с конструктивен тон. Трябва да водим борба с допинга във всички страни, не само в Русия. Не можем да променяме правилата в движение. За това е нужно решение на конгреса", каза Бесерберг.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови