Мартен Фуркад се усъмни в намеренията на Бьорндален да се оттегли

OFFNews 20 февруари 2017 в 11:21 2152 0

Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад изрази сериозно съмнение в думите на легендата Оле-Ейнар Бьорндален, че световното първенство в Хохфилцен е било последното в кариерата му.

43-годишният норвежец каза също така, че планира да се откаже след олимпиадата в Пьончан догодина, с което предизвика истинска сензация в света на биатлона.

"Той казваше също, че олимпиадата в Сочи ще е последната, а сега се готви за Пьончан. Оле-Ейнар е непредсказуем, не трябва да се вярва на всичко, което казва. Възможно е все пак този път наистина да го е решил", коментира 28-годишният французин пред NTB.

Фуркад завърши пети в масовия старт в последния ден на световното в австрийския зимен център, но не беше разстроен от този факт.

"До последния изстрел имах шансове за титлата, независимо от грешката в първата стрелба. За съжаление пропуснах мишената, но не съм разстроен. Надявам се на олимпиадата да повторя представянето си от световното.

Беше прекрасно състезание, достави ми огромно удоволствие. След индивидуалния старт се разболях, което се отрази на представянето ми, но показах добра скорост", допълни французинът, който си тръгна с пет медала, включително един златен, от световното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови