Мартен Фуркад се оттегля от биатлона след олимпиадата в Пьончан 2018

OFFNews 21 март 2017 в 13:43 2587 0

Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след олимпиадата в Пьончан догодина.

Причината - липса на мотивация да продължи и съмнения, че може да вдигне още повече нивото си на представяне. За него запазването на сегашното ниво и равносилно на връщане назад.

През настоящата кампания Фуркад подобри рекорда на Оле Ейнар Бьорндален по брой победи в Световната купа за един сезон (12) и изравни постижението на шведката Магдалена Форсберг (14).

"Имам мотивация за следващия сезон, но вероятността да спра след олимпийските игри е огромна. Уморен съм от постоянното натоварване, а скоро ще стана баща за втори път. Половинката ми жертва много, за да мога да се състезавам. Наситих се на победи в спорта и е време да открия и други радости в живота", заяви Фуркад пред "Ски Нордик".

Сезон 2016/2017 преми изцяло под знака на французина, който спечели за шеста поредна година в крайното генерално класиране, както и четири малки кристални глобуса. Най-слабото му представяне пък беше осмо място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови