Мартен Фуркад призова за бойкот на стартовете от Световната купа

Най-голямата звезда в този спорт настоява за радикални мерки срещу допинга

OFFNEWS 16 декември 2016 в 13:05 4768 0

Двукратният олимпийски шампион и лидер в генералното класиране на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад призова за бойкот на стартовете до края на сезона.

Той настоява Международният съюз по биатлон (ИБУ) да предприеме сериозни мерки по допинг-скандала в Русия. В четвъртък ИБУ получи списък от Световната антидопингова агенция (УАДА), в който присъстват 31 руски биатлонисти, заподозрени в употребата на забранени стимуланти.

"ИБУ трябва да реши този проблем категорично. Става дума за 31 човека, които ни мамят, а не за 1 или двама. Надявам се, че ИБУ ще се справи с този проблем като ги дисквалифицират.

Ако това не се случи, призовавам колегите ми от Франция, както и от другите отбори, да бойкотираме кръгове от Световната купа. Все пак се надявам, че чак до там няма да се стигне", каза Фуркад пред норвежка телевизия.

В четвъртък президентът на ИБУ Андерс Бесеберг съобщи, че работна група от организацията ще предостави повече детайли по въпроса на 22-и декември, след което ще се излезе с официална позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови