Мартен Фуркад притеснен от доминацията си

OFFNEWS 20 януари 2017 в 12:20 2101 0

Френската мегазвезда на биатлона Мартен Фуркад призна, че понякога изпитва притеснение от доминацията си над съперниците през настоящия сезон.

От началото на стартовете за Световната купа Фуркад е спечелил 10 от 13 индивидуални състезания и води уверено във временното генерално класиране и по всичко личи, че ще завърши сезона като носител на Големия кристален глобус. Авансът му пред втория в класирането преди стартовете в Антхолц е цели 284 точки.

"Не знам какво ще се случи в бъдеще, но моята доминация чак ме плаши понякога. Станал съм свръхамбициозен. Второто място не ме задоволява, преживявам го като пълен провал. Това е доста странно. Разбира се, разбирах и преди сезона, че съм фаворит, но чак пък толкова! Подобна ситуация определено не е нормална за конкурентен спорт като биатлона", коментира Фуркад пред Le Dauphine.

Ако спечели днешното индивидуално преследване и масовия старт в Антхолц, Фуркад ще изравни рекорда на Оле-Ейнар Бьорндален по победи в един сезон за Световната купа.

"Целта ми е да го изравня, а не да го подобря. Напълно ще съм доволен да бъдем двама с този рекорд. Това, което може да ме спре е именно тази свръхуспеваемост. Това определено се отразява на мотивацията", добавя Фуркад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови