Лъскат имиджа на Фуркад в Русия

OFFNews 22 февруари 2017 в 16:05 2169 0

След като го очерниха и нарекоха "свиня" в ефир, сега в Русия са се заели да лъскат имиджа на френския доминатор в биатлона Мартен Фуркад.

Той си навлече гнева на руснаците с позицията си за строги наказания на хванатите с допинг местни състезатели, а пикът на кампанията срещу него беше в първия ден на световното първенство в Хохфилцен, когато напусна церемонията по награждаване на смесената щафета, провокиран от поведението на Александър Логинов и Антон Шипулин.

Двамата отказаха да му подадат ръка, а той просто си хвана ските и си тръгна, като ги остави в недоумение.
В Русия започнаха да осъзнават, че в поведението му няма нищо насочено към самата страна, а е принципна позиция срещу употребата на забранени вещества.

Световният шампион от 2017 година с мъжката щафета Антон Бабиков разкри за благороден жест на Фуркад в подкрепа на тежко болно руско дете. Момичето е било голям фен на Фуркад и е помолило чрез Бабиков французинът да запише специално видео.

"Написах му за особената молба и той веднага се отзова. Човекът има много плюсове, независимо от това, че не винаги постъпва красиво. Като цяло е достоен за уважение. Много е отзивчив", коментира Бабиков пред "Московский комсомолец".

Антон Шипулин пък разкри, че организира благотворителен търг с вещи на биатлонисти, като сред тях има и предоставени от Фуркад, Йоханес Бьо, Доротея Вирер и др.

Средствата ще отидат в подкрепа на фонда на Шипулин за развитие на спорта в Свердловска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови