Изхвърлиха руска биатлонистка от световното

OFFNews 10 февруари 2017 в 15:14 2250 1

Международният съюз по биатлон (IBU) отстрани временно от участие в състезания руската биатлонистка Екатерина Глазирина въз основа на данните от доклада на независимата комисия на Ричърд Макларън към Световната антидопингова агенция.

Глазирина беше планирана да вземе участие в спринта на световното първенство в Хохфилцен, Австрия, но вместо нея ще стартира Ирина Услугина. Съюзът на биатлонистите в Русия е бил информиран за отстраняването на Глазирина за нарушаване на антидопинговите правила.

Бившият треньор на женския отбор на Русия Волфганг Пихлер смята, че най-вероятно Глазирина е нарушила правилата през декември 2013 година.

"Тогава тя се прибра да тренира в Ижевск под ръководството на личния си треньор (б.р. става въпрос за починалия през 2015 г. Валерий Алексеевич Шитиков). Аз не съм бил там и не съм имал възможност да упражня контрол. След това тя дойде в Руполдинг, състезава се и беше проверена от УАДА", коментира Пихлер.

Вицепремиерът на Русия по въпросите на спорта Виталий Мутко заяви, че се е случило по-малкото зло с отстраняването на Глазирина.

"Можеше да спечели медал и после да ни го отнемат. Федерацията е трябвало да бъде по-внимателна, като е правила заявката и да не включва спортисти, срещу които се води разследване", коментира Мутко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

10.02 2017 в 15:40

Крайно време е на тези руснаци да им забранят всякакво спортно участие. Даже и на световното по шах не трябва да ги допускат!