IBU излезе с компромисно решение за Русия

OFFNEWS 22 декември 2016 в 20:05 6015 2

Международният съюз по биатлон излезе с две важни, но компромисни решения по отношение на казуса с употребата на допинг от страна на руски състезатели. Днес в Мюнхен се проведе продължително заседание на специална комисия, която реши следното:

1. Временно се спират състезателните права на двама от посочените 31 употребили допинг руски биатлонисти, чийто имена излязоха в доклада на независимата комисия на УАДА начело с Ричърд Макларън. Имената им не са посочени, но се знае, че са взели участие в олимпиадата в Сочи 2014

2. Да се предупреди всеки руски спортист да внимава

3. Ограничава се правото на обжалване

4. Създава се работна група за допълнително антидопингово разследване в рамките на съюза по биатлон

Решението е плод на компромис, като в замяна Русия доброволно се отказа от домакинството на старта за Световната купа в Тюмен, както и световното първенство за младежи.

Това решение идва, за да успокои страстите, след като от редица национални федерации заплашиха да бойкотират стартовете в Тюмен.

"Не можем да си позволим да взимаме толкова категорични решения, без да имаме нужните доказателства. Случаят е отворен и ще продължим да работим по него. Просто правилата трябва да се спазват както за виновните, така и за невинните", заяви президентът на IBU Андрес Бесеберг.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!