Германски победи по биатлон в Антхолц

OFFNEWS 21 януари 2017 в 19:10 3169 0

Мъжката щафета на Германия и малко известната Надине Хорхлер постигнаха победи в днешните стартове за Световната купа по биатлон в Антхолц, Италия.

Квартетът на Германия спечели мъжката щафета на 4х7,5 километра, след като Зимон Шемп успя да изпревари при последната стрелба норвежеца Емил Хегле Свендсен и да завърши на 0,1 секунди пред него.

Германците и норвежците се движеха рамо до рамо до последната стрелба, когато Свендсен използва два допълнителни патрона, за да повали петте мишени, докато Шемп се нуждаеше от само един такъв, за да се отправи към финалната линия.

За цялото състезание германците, финиширали за 1:13:57,2 часа използваха 7 допълнителни патрона, докато норвежците се нуждаеха от 9. На трето място в днешния старт завърши тимът на Русия, който изостана на 33,6 секунди от Бундестима.

Тимът на България в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев остана на 11-о място с изоставане от 3:15,8 минути от победителите. Българите използваха 9 допълнителни патрона в хода на състезанието.

Хорхлер пък спечели първата си победа за световната купа по биатлон, след като единствена не допусна грешка в стрелбата и доминираше изцяло в масовия старт на 12.5 километра. 30-годишната германка завърши с време 36:11.5 минути, изпреварвайки с 3.1 секунди своята сънародничка и лидер в класирането Лаура Далмайер. Трета при 11.5 секунди пасив завърши чехкинята Габриела Коукалова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови